Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Hatay merkeze bağlı Harbiye beldesinde vatandaşlar Reyhanlıdaki bombalı saldırıları kınadı


HATAY (A.A) - Hatay merkeze bağlı Harbiye beldesi halkı, Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadı.
     Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde "51 canın ateşi Harbiyenin kalbindedir", "Reyhanlı halkı yalnız değildir", "Acınız acımızdır" ve "Bin yıllık kardeşlik bozulmayacak" yazılı dövizler taşıyarak bombalı saldırılara tepki gösterdi.
     Patlamalarda hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından belde halkı adına açıklama yapan Nebihe Karasu, 11 Mayısın ülke ve Hatay tarihine kara bir gün olarak geçeceğini söyledi.
     Bombalı saldırılar sonucu 51 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını hatırlatan Karasu, birçok iş yerinin zarar gördüğü saldırının cumhuriyet tarihinin en kanlı sivil katliamı olduğunu kaydetti.
     Reyhanlının dar gelirli insanların yaşadığı şirin bir ilçe ve Suriyeli sığınmacıların yerleştiği bir bölge olduğunu ifade eden Karasu, şöyle devam etti:
     "Reyhanlı, Türkiyenin Suriyeye açılan en güney ilçesi. Suriye ile sınırımızı çizen ve ülkemizin en büyük ikinci sınır kapısı Cilvegözüne sahip olan Reyhanlı, geçmişte olduğu gibi bugün de uygarlıkların geçişine tanıklık ediyor. Reyhanlıdaki saldırıyı kim yapmış, hangi alçaklar, hangi insanlık düşmanları, kimin uşakları bu vahşeti gerçekleştirmiş, nereden ve hangi amaçlarla yapılmış olursa olsun biz bu saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz ve olayın gerçek faillerinin tespit edilmesini bekliyoruz. Bu saldırı, huzuru, birlik ve dirliği bozmaya yönelik bir komplodur. Hatay, binlerce yıldır birarada kardeşçe yaşamayı başarmış, birarada yaşama kültürünün en güzel örneğini göstermiştir. Hain saldırılar sonrası Hatay halkı güzel bir dayanışma örneği gösterdi, katliam karşısında tüm halkımız adeta kenetlendi."
     Olay sonrası Harbiyenin bazı kötü niyetli mihraklarca karalanmaya çalışıldığını ileri süren Karasu, buna izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.
     Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali de Reyhanlı ilçesinde masum ve hiçbir suçu olmayan 51 kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan olayı şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER