Riskli yapıları denetleyecek kurumlara lisans belgesi

Riskli yapıları denetleyecek kurumlara lisans belgesi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride deprem riski taşıyan binaları denetleyecek kurumlar belirlendi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapılan basın toplantısında, denetleme yapacak Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Karaca Yapı Denetim Şirketine lisans belgeleri verildi.
     Burada konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygeç, Kayserideki yapıların risk taşıyıp taşımadığını bakanlığa başvurup yetki verilen kurumların denetleyebileceğini söyledi.
     Binaların güvenli olmadığının sıkça gündeme geldiğini anımsatan Aygeç, Devlet artık bu korkuları ortadan kaldırıyor. Binaların huzur içinde kullanılması için denetleme sistemi getirildi. Bu denetlemeyi kendisine yetki verilen kurumlar yapabilecek. Bunlar da Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Karaca Yapı Denetim Şirketi. Vatandaşlarımız bu kurumların dışında denetleme yapmak isteyenlerin yetkili olmadığını bilsinler diye konuştu.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu ise, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Kanunun esas amacının çevreyle bütünleşmiş, depreme hazır ve tüm altyapı sorunlarından arınmış şehirler kurulması olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından üç kuruma riskli yapı tespiti yapmak ve rapor hazırlamak üzere lisansları verildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Riskli yapıları denetleyecek kurumlara lisans belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER