Rizede Yeşilay Haftası programı

Rizede Yeşilay Haftası programı


RİZE (A.A) - Rizede Yeşilay Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
     Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki programa, Rize Valisi Nurullah Çakır, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve veliler katıldı.
     Vali Çakır, yaptığı konuşmada, Yeşilay Cemiyetinin, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetin toprakları üzerinde doğduğunu belirterek, Neredeyse bir asra yaklaşan hizmetleriyle Yeşilay Cemiyetimiz, iyilik ve güzellikler adına, sağlıklı bir neslin geleceği adına, tüm insanlığı, koruma ve yüceltme yolunda ülkemizde kamu yararına gönüllü çalışmalar yapan güzide sivil toplum kuruluşlarımızdandır dedi.
     Yeşilay Temsilcisi Kavalcı ise Yeşilay Haftası boyunca Rize ve ilçelerinde, 7den 70e herkese ulaşmak için bir dizi etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, (Yaşamayı Seç) sloganıyla başlayacak etkinlikler tüm hafta boyunca devam edecek. Türkiyenin en eski ve köklü kurumlarından olan Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezimizin kutlamalar için ilimize göndermiş olduğu materyalleri Rize Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla okullarımıza ve ilgili kurumlarımıza ulaştırdık. Rize Yeşilay Temsilciliği olarak tüm bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir neslin yetişmesi ve sağlıklı bir şehirde, sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz için çalışıyoruz diye konuştu.
     Dr. Recep Ali Avcı gençlerin bir toplumun dinamik kesimi, toplumu ayakta tutan temel güç olduğunu kaydederek, Çağımızın vebası olarak da adlandırılan uyuşturucu gençliği önemli düzeyde etkilemektedir. Gençler, maddi veya psikolojik bunalımlarından kurtulmak için uyuşturucuyu vasıta olarak kullanırlar. Bu sayede sorunlarından suni olarak kurtulmaya çalışırlar. Aileler çocuklarına karşı bilinçli hareket etmeli ve iyi örnek olmalıdır. Ailelerin çocuklarını daha derin sevgi besleyip koruması gerekirken, o durumdaki çocuğundan utanmakta, onu dışlamakta, onu bu derdiyle başıboş bırakmaktadır. Uyuşturucu kullanan bir çocuğunuz varsa onu dışlamayın, onu korumaya ve iyileştirmeye çalışın dedi.
     Programda Rize Merkez İstiklal Ortaokulu Yeşilay Kulübü öğretmen ve öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Vali Çakır, öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede Yeşilay Haftası programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER