Roman kadınların balyozlu ekmek mücadelesi

Roman kadınların balyozlu ekmek mücadelesi -Zonguldakta yıkılan bir inşatta çalışan Roman kadınlar erkeklerle beraber balyoz sallayarak beton yığınlarından demir topladı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta yıkılan bir inşatta çalışan Roman kadınlar erkeklerle beraber balyoz sallayarak beton yığınlarından demir topladı.
     İncivez semtinde bir binanın yıkılmasını fırsat bilen aralarında kadınların da yer aldığı bazı Roman vatandaşlar, balyozlarla işe girişerek enkazdaki demir parçalarını beton blokların içinden çıkarttı.
     Topladıkları demirleri hurdacılara satarak elde ettikleri gelirle ailelerin geçimine katkı sağlayan Roman kadınlar da ellerindeki balyozlarla erkeklere taş çıkartırcasına beton yığınlarını parçaladı.
     Hurdaları toplayanlardan 48 yaşındaki Fatma Demir, AA muhabirine, ekmek parası kazanmak için beton yığınlarını kırdıklarını söyledi.
     Demir toplamanın tehlikeli olduğunu dile getiren Demir, Bizim hayat mücadelemiz bu şekilde oluyor. Başka bir işimiz yok, inşaatlardan hurda ve demir topluyoruz. Yıllardır demirleri hurdacılara satıyorum. Nerede yıkılan bir bina varsa biz oraya gidip ekmek paramızı çıkartmaya çalışıyoruz dedi.
     Uygar Demir (19) de inşaatlardaki betonları kırarak içindeki demirleri alıp kilogramını 40 kuruşa sattıklarını, ailelerin geçimine de bu şekilde katkı sağladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İdris Köle/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Roman kadınların balyozlu ekmek mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER