RUMELİSİAD üyeleri Balkan iş adamları ile

RUMELİSİAD üyeleri Balkan iş adamları ile buluştu -RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş: -Geleceği inşa edecek gençlerin işsizliğine çözüm bulalım, onları girişimci yapalım istedik


BURSA (A.A) - RUMELİSİAD üyeleri Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi projesi kapsamında Bursada Balkan iş adamları ile bir araya geldi.
     Balkanlarda girişimciliği teşvik etmek, ülkeler arası işbirliklerini artırmak amacıyla hazırlanan ve AB tarafından desteklenen, Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi projesi kapsamında düzenlenen geceye, Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistandan olmak üzere 6 farklı ülkeden iş adamları ve öğrenciler katıldı.
     RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, yaptığı konuşmada, Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiyedeki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Geleceği inşa edecek gençlerin işsizliğine çözüm bulalım, onları girişimci yapalım istedik. Bugün atılan bu ekonomik işbirliğinin temeli gelecek yıllarda hem Balkanlarda hem ülkemizde yeni girişimciler ve iş dünyası temsilcileri yaratacak diye konuştu.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput ise projenin çok önemli bir soruna çözüm olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Eğer komşumuzda, kardeşimizde bir güzellik varsa, bizim de güzelliğimiz deriz. Bir sıkıntı varsa, bana ne diyemeyiz , bize ne diyemeyiz. O sıkıntıyı gidermek bizim boynumuzun borcudur.
     Harput, Balkanlardaki işsizlik rakamlarının çok ürkütücü olduğunu ve yüzde 45lere kadar varan işsizliğin kabul edilemeyeceğini dile getirerek, işsizlik oranının bu boyutta olduğu bir ülkede, eşitliğin, demokrasinin, huzurun ve refahın olamayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Bursa / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber RUMELİSİAD üyeleri Balkan iş adamları ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER