Rus Milletvekili, Gülsüm Anayı ziyaret etti

Rus Milletvekili, Gülsüm Anayı ziyaret etti -Rusya Liberal Demokrat Parti Milletvekili Roman Khudyakov, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını üstlenen Gülsüm


ANTALYA (A.A) - Antalyada geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umuta yıllardır anne şefkati ile bakan Gülsüm Kabadayıyı, Rusyada katıldığı televizyon programında diz çöküp elini öpen Rusya Liberal Demokrat Parti Milletvekili Roman Khudyakov, evinde de ziyaret etti.
     Kabadayının Yıldız Mahallesindeki evine gelen Milletvekili Roman Khudyakov ile Rusya Meclis Başkanının Danışmanı Ramin Gasymov, Umutu ziyaret etti. Umuta sorular soran ve ilgisini çekmeye çalışan Milletvekili Khudyakov, televizyon yayınından sonra planladığı ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Rus Milletvekili, Türkiyenin başından bu yana gösterdiği sıcaklık ve ilgiden mutlu olduklarını belirterek Biz Türkiyeye çok teşekkür ederiz. Sahip çıktılar, ortada bırakmadılar. Biz her zaman her türlü desteğe hazırız. Partimin desteği Gülsüm hanımla. Tüm Rusça konuşan ülkeler bu davranışı iyi biliyor ve takip ediyorlar. Rusyadaki Hristiyanlık alemi de sizi artık iyi tanıyor. Din önemli değil, birbirimizi seviyoruz. İki devlet olarak birbirimize yakınız. Ülkeler arasındaki sevginin ve dostluğun bir köprüsü bu davranış dedi.
     Roman Khudyakov, Gülsüm Kabadayıya yılın annesi unvanın verilmesi için Rusya Parlamentosunda teklif vereceğini söyledi. Milletvekili Khudyakov, şöyle konuştu:
     Gülsüm hanımın bu davranışına Rusya Devleti tarafından duyarsız kalınmasına izin veremeyiz. Ben eminim ki teklifime hayır cevabı gelmeyecek. Gülsüm hanımın yaptıklarına Rusya değil, dünya hayran kaldı. Bizler Gülsüm hanımı konuşuyoruz. Şu anki olay bir mesajdır devletimize. Gülsüm hanım, uzanacak sıcak bir elin dini, dili, inancın farkı olmadığını kanıtlıyor. Bu çok büyük bir örnek. Türkiye ile Rusya arasında dostluğu bir kez daha çok iyi ortaya koymuştur.
     Rusyanın resmi televizyon kanalında programa Gülsüm Kabadayı ile birlikte katıldığını hatırlatan Milletvekili Khudyakov, Yayında içimden gelerek Gülsüm hanımın elini öperek diz çöktüm. Ülkemde bana reklam yapmak için böyle hareket ettiğimi düşünerek tepki gösterenler oldu. Asla reklam ve politika yapmadım. Gülsüm Kabadayı, Rusyada ve Türkiyede bu sevgiyi fazlasıyla hak ediyor diye konuştu.
     Rusya Meclis Başkanı Danışmanı Ramin Gasymov da Gülsüm Kabadayının davranışının Rusyada karşılaşılabilen bir durum olmadığını kaydederek, Şimdiki çağda böyle insanlar yok. Bizim için bir melek Gülsüm Ana. Belki Türkiyede böyle şeyler çok sık karşılaşılabilen durumlar olabilir, ancak biz iki Rus politikacı olarak böyle bir şeyle ilk defa karşılaştık dedi.
     Ziyaretin kendisinin çok memnun ve mutlu ettiğini dile getiren Gülsüm Kabadayı da Umutun annesinin bir an önce bulunmasını temenni etti. Kabadayı, Ama ben Umutu vermem. Annesi de gelsin bizimle yaşasın. O benim bir parçam oldu. Ben Umutu hiçbir yere bırakmam. Evime kadar gelmeniz ben çok onurlandırdı diye konuştu.
     Ziyaret katılan Rus heyet, Gülsüm Kabadayı ile bir süre sohbet ettikten sonra ihtiyaçları ve dileklerini dinleyerek, evden ayrıldı.
     Antalyanın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.
     Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir Umut ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayının Umut hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusyada giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rus Milletvekili, Gülsüm Anayı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER