Rüşvet iddiası davası

Rüşvet iddiası davası -Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İncesu Belediyesinden LPG istasyonu ruhsatı alınması sürecinde rüşvet alındığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İncesu Belediyesinden LPG istasyonu ruhsatı alınması sürecinde rüşvet alındığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.
     Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Aybak, eski Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Müdürü Süleyman Temeltaş ve eski UKOME memuru Hacı Ali Hamurcu ile sanık ve mağdurların avukatları hazır bulundu.
     LPG istasyonu ruhsatı için İncesu Belediyesine başvuran ve kendisinden rüşvet alındığını iddia eden Yağmur Çöl, duruşmaya gelmedi.
     Sanık Hacı Ali Hamurcunun avukatı Halil İbrahim Yolcu, bir süre önce evinin kapısına bırakılan belgeyi mahkeme başkanına sunarak, Evimin önüne bırakılan 1 sayfadan ibaret yazıda isim yok ancak 30.11.2012 tarih ve 462 sayılı yazı, Başkanlık Makamına yazılmış. Bu evrakın içeriğine göre, davada tanık olarak dinlenen bir kişinin baskıya maruz kaldığı anlaşılıyor. İncesu Belediyesinde böyle bir evrakın olup, olmadığının araştırılmasını talep ediyorum dedi.
     Yağmur Çöl ile ilgili yerel bir gazetede yer alan haberi yapan gazetecinin tanık olarak dinlenmesini de talep eden Yolcu, Yağmur Çöl, iş yerinin önüne bırakılan bir mektupta, yargılama sürecinde nasıl ifade vereceğinin yazılı olduğunu belirterek, kendisine baskı yapıldığı, bunun haber yapılmasını istemiş, haber de yerel gazetede yer almıştı diyerek, gazete sayfasının fotokopisini mahkeme başkanına sundu.
     Yolcu, ayrıca Süleyman Temeltaş ve Hilal Aybakın avukatı Mehmet Savrukun, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğunu, zaman zaman Büyükşehir Belediyesi başkan vekili görevini üstlendiğini anımsatarak, müdafiliğinin sona erdirilmesi talebinde bulundu.
     Mehmet Savruk da, Bu durum usule aykırı değil. Meslektaşım, müvekkillerini savunsun. Başkalarının siyasi çıkarları uğruna hareket edilmemesi gerekiyor dedi.
     Mahkeme heyeti, avukat Halil İbrahim Yolcunun, evinin önüne bırakıldığını iddia ettiği evrakın aslının olup olmadığının İncesu Belediyesinden sorulmasına, gazetecinin tanıklığı ve avukatın müdafiliği ile ilgili taleplerin reddine karar vererek, duruşmayı 5 Mart 2013 tarihine erteledi.
     Duruşmayı, CHP milletvekilleri Atilla Kart, Şevki Kulkuloğlu, Süleyman Çelebi, Ahmet Toptaş, Mevlüt Dudu ve Mehmet Şeker de izledi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Rüşvet iddiası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER