Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Tarıma, ziraata, yöremiz bakımından da fındığa, dolayısıyla üreticiye sahip çıkmak durumundayız


ORDU (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Tarıma, ziraata, yöremiz bakımından da fındığa, dolayısıyla üreticiye sahip çıkmak durumundayız dedi.
     Kamalak, Ünyede çeşitli ziyaretlerde bulunarak, Ziraat Odasında gazetecilere açıklama yaptı.
     Fındık ürününe ve üreticiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kamalak, fındığın yüzde 70-80inin Türkiyede üretilmesine rağmen üreticinin fındıktan bugün itibarıyla aldığı payın yüzde 2leri geçmediğini savundu.
     Ekonomilerin üç grupta toplandığını, bunların tarım, hizmet ve sanayi sektörü olduğunu anlatan Kamalak, şöyle devam etti:
     Bütün sektörleri besleyen temel sektör tarım sektörüdür. Ancak fındık üreticisinin ürününün, dolayısıyla alın terinin bedelini alamadığı bir gerçek. En kibar ifadesiyle fındık üreticisi başkaları için çalışıyor. Fındığın yetiştirildiği merkezi yer Karadeniz ama borsası dışarıda. Burada borsanın kurulması gerekiyor. Kurtuluşun adresi Milli Görüştür, Saadet Partisidir. Burada asıl olan fındığa sahip çıkılması. Biz parti olarak milletimiz için yapılması gereken her neyse, fındık üreticisi için icap eden ne ise sonuna kadar yapacağız.
     Kamalak, fındık fiyatının 3,5 liralara gerilediğini, üreticinin mağdur edildiğini öne sürerek, şunları kaydetti:
     Fındık 3,5 liraya düştüğü takdirde bunun maliyeti bile karşılayacak bir fiyat olmadığını görün. Yazık ki Türkiyede üreticiler mağdur durumda. Üreten sektör de genelde tarım sektörüdür, zirai sektördür. Tarıma, ziraata, yöremiz bakımından da fındığa, dolayısıyla üreticiye sahip çıkmak durumundayız.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER