Saadet Partisi Sakarya il divan toplantısı

Saadet Partisi Sakarya il divan toplantısı -Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım: Sapanca gölünün İzmit ne kadarını Sakarya ne kadarı kullanıyor. TÜPRAŞ ile ilgili durum nedir öğrenmek istiyoruz


SAKARYA (A.A) - Saadet Partisi Sakarya Ocak ayı il divan toplantısı düzenlendi.
     Saadet Partisi İl teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Sapanca Gölü ile ilgili sorulara cevap bulamadıklarını söyledi.
     Yıldırım, TÜPRAŞın su ihtiyacını Sapanca Gölünden karşıladığına dair söylemlerin olduğunu belirterek, Biz bu söylemler üzerinden açıklama yapacak değiliz. TÜPRAŞ bu suyu kullanıyorsa, bedelini metreküp fiyatı ile ne kadardan ödüyor, bilgilerini sorduk. Bu soruları Sapanca Gölünü korumak ve bu anlamda yanlışlar yapılıyorsa uyarma amacı ile yaptık dedi.
     Sakarya ve Kocaeli ilinde Sapanca Gölünden aylık ve yıllık kaç metreküp su alındığının öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Sapanca Gölünün İzmit ne kadarını Sakarya ne kadarı kullanıyor. TÜPRAŞ ile ilgili durum nedir öğrenmek istiyoruz. Bu soruları Sapanca Gölünü korumak ve bu anlamda yanlışlar yapılıyorsa uyarmak amacı ile yaptık. Teşkilatımızdan arkadaşlar bilgi edinme yazısı hakkını kullanarak Büyükşehir Belediyesine SASKİye başvuruda bulundular. Süreci bekledik, süreç ile alakalı yetkililerden herhangi bir açıklama duymadık.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Saadet Partisi Sakarya il divan toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER