Safra kesesinden bini aşkın taş çıktı

Safra kesesinden bini aşkın taş çıktı -Mersinin Tarsus ilçesinde, 79 yaşındaki hastanın safra kesesinden binden fazla taş çıkarıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde, 79 yaşındaki bir hastanın safra kesesinden binden fazla taş çıkartıldı.
     İlçede yaşayan 7 çocuk annesi Yüzükutlu Kurnaz (79), karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlığıyla özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan kontrollerin ardından hastanın safra kesesinde taş olduğu belirlendi.
     Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Ali Sun ve ekibi tarafından kapalı yöntemle ameliyata alınan Kurnazın safra kesesinden bini aşkın taş çıkartıldı.
     Sun, gazetecilere yaptığı açıklamada, safra kesesi taşlarının kolestrol ve bilirubin orantısının bozulmasından oluştuğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
     "Düzensiz beslenen, aşırı kilolu, sarışın ve doğum yapmış kadınlarda safra kesesi taşı daha fazla görülür. Bu özellikleri taşıyan insanların daha dikkatli beslenmeleri gerekir. Ameliyat gayet rahat geçti. Safra kesesinden bini aşkın taş çıkardık. Hastamız sağlığına kavuştu ve taburcu edildi."
     Kurnaz ise karın ağrısı, kusma, mide bulantısı ve iştahsızlık sorunu yaşadığını, ameliyat sonrasında şikayetlerinden kurtulduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Safra kesesinden bini aşkın taş çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER