Safranboluda TOKİ başvuruları

Safranboluda TOKİ başvuruları


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) tarafından yöresel mimaride yapılacak 466 konut için yeni yılla birlikte talep toplamaya başlayacaklarını bildirdi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yazıköy yakınlarına 3 kattan oluşan 8 blok ve 466 dairenin yer alacağı ve yöresel mimaride yapılacak olan TOKİ konutları için vatandaşlardan yoğun bir talebin beklendiğini söyledi.
     TOKİ tarafından ilçede, birisi Gümüş Mahallesinde yaşayan vatandaşlar için diğeri ise Yazıköyde olmak üzere 2 projenin uygulanacağını belirten Aksoy, Gümüş Mahallesinde yaşayan vatandaşlar için yapılacak 194 konutun ihalesinin 27 Aralıkta yapılacağını ifade etti.
     Yazıköyde yöresel mimariye uygun yapılacak konutların ise alt gelir gurubuna yönelik olacağını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Burası sosyal konut projesi olacak. Ayrıca projede bir de okul var. Başvurular yeni yılla başlayacak. Talep örgütlenmesini Safranbolu Belediyesi yapacak. Buradan ev almak isteyenler 4 bin peşin verecek, yaklaşık 370 lirada taksit ödeyecek. Kuralar çekildikten sonra isimleri belli olan vatandaşlarımız, inşaatların kabası biterken 5 bin lira daha ödeyecekler ve bunun dışında normal taksitlerini ödeyecekler. Kiraların böylesine yüksek olduğu bir dönemde düşük bir karşılıkla vatandaşlarımızın ev sahibi olacaklarını bilmek bizleri ayrıca sevindiriyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Safranboluda TOKİ başvuruları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER