Safranbolu Çinde tanıtılacak

Safranbolu Çinde tanıtılacak -Çinde yayın yapan The Travel Channel, tarihi ilçeye gelerek Türk örf ve adetleriyle yapılan kına gecesinde çekim yaptı -Kına gecesi çekimlerinde tv sunucusu gelin oldu


KARABÜK (A.A) - Çinde yayın yapan The Travel Channel, Safranboluda tarihi ve turistik yerlerle örf ve adetleri tanıtıcı çekim yaptı.
     Çinden gelen 5 kişilik The Travel Channel ekibi için Safranbolu Belediyesi tarafından özel olarak kına gecesi organize edildi. Kına gecesinde sunucu Ning Ding gelin rolünü oynadı.
     The Travel Channel ekibinden Editör Jintao Dong, yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Safranboluyu ülkelerinde tanıtmak için çekim yaptıklarını, tarihi ve turistik yerlerle örf ve adetleri kendi halklarına aktaracaklarını kaydetti.
     Kına gecesinde gelin rolünü başarıyla oynayan Ding ise Türklerin düğün geleneğinden çok etkilendiğini, bu tür adetlerin hala yaşatılıyor olmasından dolayı şaşkınlık yaşadığını belirtti.
     Çinli ekibin yaptığı röportajda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede yaşatılan tarih, örf ve adetleri dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.
     Dünyada tamamı korunan başka bir kentin olmadığını vurgulayan Aksoy, Safranbolu bir açık hava müzesi konumundadır. Orijinal haliyle korunmuştur. Ve gelecek kuşaklara yaşatılarak aktarılacaktır. İlçemizi dünyanın her bölgesinden yüzlerce turist gelerek tanımaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiği kadar misafirperverliğimizi yerine getiriyoruz. The Travel Channelın yaptığı çekimler yayınlandığında umuyorum ki Çinden gelen turist sayısında artış yaşanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranbolu Çinde tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER