Sagalassos Antik Kentte kazı 3 Temmuzda

Sagalassos Antik Kentte kazı 3 Temmuzda başlayacak


BURDUR (A.A) - Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Ağlasun ilçesindeki aşkların, ihtirasların ve imparatorların gözde şehri olarak nitelendirilen Sagalassos Antik Kentteki kazı çalışmalarının 3 Temmuzda başlayacağını söyledi.
     Tanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak 1989 yılında kazı çalışmalarına başlanan Sagalossos Antik Kentte bugüne kadar devam eden kazılarla bir çok eserin gün yüzüne çıktığını söyledi.
     Bu yıl da kazıların devam edeceğini dile getiren Tanır, kazı çalışmalarının Belçikalı Prof. Dr. Marc Waelkens başkanlığında 144 yabancı ve 44 yerli ekip tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Kazının 28 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirten Tanır, Bugüne kadar yapılan kazılarda Antoninler Çeşmesi, Marcus Aurelius heykeli, Adrian heykeli ve Tiberius dönem kapısı gibi daha birçok önemli eser ortaya çıkmıştır dedi.
     Öte yandan Tanır, Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kentteki kazı çalışmalarına da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru başkanlığındaki ekiple 1 Mayısta başladığını kaydetti.
     Tanır, buradaki kazıların da biri yabancı 63 kişilik ekiple 24 Aralık tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe/Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sagalassos Antik Kentte kazı 3 Temmuzda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER