Sağlık Bakanı Akdağ, Ardahanda:

Sağlık Bakanı Akdağ, Ardahanda: Biz Suriye gibi bir diktatörün hüküm sürdüğü bir devlet asla değiliz. Türkiyedeki sosyal olayları, Suriyedeki olaylarla karşılaştıran bazen medyadan bazen de muhalefetten kişilere sesleniyorum. Bü


ARDAHAN (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Biz Suriye gibi bir diktatörün hüküm sürdüğü bir devlet asla değiliz. Türkiyedeki sosyal olayları, Suriyedeki olaylarla karşılaştıran bazen medyadan bazen de muhalefetten kişilere sesleniyorum. Büyük yanlış yapıyorlar dedi.
     Bakan Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile Ardahan Valisi Mustafa Tekmeni ziyaret etti. Akdağ, ziyarette yaptığı konuşmada, gittikleri illerde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiklerini, sorunlarını dinlediklerini söyledi.
     Ardahana 3 yıl içerisinde üçüncü kez geldiğini anımsatan Akdağ, Biz Ardahana her geldiğimizde burayı biraz daha gelişmiş olarak görüyoruz. Bundan da çok memnun oluyoruz. Eskiden bu bölgelerde Erken kaçan erken kurtulur anlamına gelen sözler söylenirdi. Bu bölgedeki şehirler için hayalet şehir diyorlardı. Neden böyle diyorlardı- Çünkü buralar göç veriyordu. Şimdi ise bugün bu durum ortadan kalktı. Yollar yapıldı, köylere yeni yatırımlar yapıldı. Biz de bölge insanı olarak devletin yaptığı yardımlara destek olmalıyız. Böylece refah içerisinde yaşayabiliriz. Ortaklık kültürü çok önemli diye konuştu.
     Bölgede yaşanan kalkınmanın devam edeceğine inandığını ifade eden Akdağ, şunları ifade etti:
     Bölge milletvekilleri olarak bölgenin durumunu istişare yapıyoruz. Ardahandaki devlet hastanesi çok iyi hizmet verecek bir hastane olacak. Daha da iyi noktalara gelecek. Bölgede uzmanlaşma konularında emin adımlar attık. Artık hastalarımız tedavi için büyük şehirlere gitmek zorunda kalmıyor. Bölgesel anlamda Van ve Erzurumu tedavi merkezi yaptık. Vatandaşlar hizmet için artık kendi bölgelerinde bulunan hastanelere gidiyor.
    
     -Bazı kendini bilmezler, anlamsız mukayeseler yapıyorlar-
    
     Suriye ve Burmada yaşanan olaylara da değinen Bakan Akdağ, orada katliama uğrayan Müslümanların yanlarında olduklarını söyledi. Suriyede artık kanın durması gerektiğini ifade eden Akdağ, şunları söyledi:
     Oradaki yönetime sesleniyorum; yaşlı, kadın ve çocukları bombalayarak bu iktidarı devam ettiremezsiniz. Maalesef Türkiyedeki bazı kendini bilmezler, anlamsız mukayeseler yapıyorlar. Türkiye özgürlükler ve demokrasi ülkesidir. Her vatandaşımız hakkını arayabilir. Biz bir hukuk devletiyiz. Aksayan bazı hususlar olabilir ama biz demokrasiyle yönetilen bir devletiz. Biz Suriye gibi bir diktatörün hüküm sürdüğü bir devlet asla değiliz. Türkiyedeki sosyal olayları, Suriyedeki olaylarla karşılaştıran bazen medyadan bazen muhalefetten kişilere sesleniyorum; büyük yanlış yapıyorlar.
     Bakan Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından Ardahan Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katıldı. Bakan Akdağ ve beraberindekiler daha sonra Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyu ziyaret etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş - Günay Nuh / Emine Konuk
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Akdağ, Ardahanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER