Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -Çocuğun bireysel gelişimde ruh sağlığı, fiziksel sağlığı kadar önemli -Bizim için en büyük zenginlik bu ülke insanına sağlık alanında en iyi hizmeti verebilmektir


ANKARA (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çocuğun bireysel gelişimde ruh sağlığı, fiziksel sağlığı kadar önemli dedi.
     Kızılcahamam Asya Termal Otelde düzenlenen Sağlıkta Yeniden Yapılanmanın Erken Dönem Değerlendirmesi konulu sempozyumda konuşan Müezzinoğlu, bugün dünyada artık gururla, onurla bahsettikleri bir sağlıkta dönüşüm projeleri olduğunu söyledi.
     Bu başarıları geleceğe güçlü şekilde devam ettirme gibi bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, Bizim için en büyük zenginlik bu ülke insanına sağlık alanında en iyi hizmeti verebilmektir. Bunun karşılığında da onun bereketiyle bereketlenebilmektir diye konuştu.
     Sağlık projeleri, çalışmaları için maddiyatın önemli olduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     Dolayısıyla esasında bugün ülkemizin kaynakları sağlık bir araya gelirse, finansman yönetimini iyi yapabilirse ve bunu millet adına bu alanın gelişmesi sağlanabilirse esasında çok fazla bir finansman sorunu olacağını inanmıyorum. Yeter ki israfı, yeter ki gelişigüzelliği engelleyelim ve yeter ki bu milletin imkanlarını daha iyi bu millete nasıl döndürebiliriz bu düşüncelerden uzaklaşmayalım. Dolayısıyla mutlaka hükümet olarak birçok fiziki mekan, birçok tıbbi teknolojik gelişmeleri çok daha iyi ortaya taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var ama finansman yönetiminde de iyi bir yönetim anlayışının bu hadiseyi sorunsuz ve daha az sıkıntılı bir şekilde hizmetlere dönüştürülebileceğine inanıyorum.
     Koruyucu halk sağlığı veya koruyucu sağlık hizmetlerinde manevi veya ruhsal sağlığı önemseyecek boyutların da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     Anneyi, aileyi hamilelik döneminin başlangıcından itibaren, teknoloji geliştikçe çocuğun neredeyse 6. ayında bu çocuğun göz renginin ne olacağına kadar işi götürüyoruz. Bu anlamda teknolojik gelişmeler ve fiziksel gelişmeleri santim santim, milim milim takip ediyoruz. Doğuşta boyunu, kilosu, diğer bütün özelliklerini birçok şeyi, üçüncü ayda ne yiyecek, altıncı ayda ne yiyecek... Bütün bunlar çok doğru da bu çocuğun ruh sağlığı ne olacak- Bir annenin çocuğunun ruhsal gelişiminde hangi bilince ihtiyacı var- Hangi eğitim felsefesi, bu çocuğu yarın bir birey olarak fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli bir çocuk yapacak- Önümüzdeki süreçte çocuğun bireysel gelişimde ruh sağlığı, fiziksel sağlığı kadar önemlidir. Çocuk, çocuğun ruhsal gelişimi, aile ve sağlıklı aileyi, toplumsal bir sağlık projesini dünyanın da bana göre ihtiyacı olan bir medeniyet yolcuğunu birlikte yapabilmemiz lazım.
     Sempozyuma sağlık sektörü çalışanları ve firmalar katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Özdemir
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER