Sağlık Bakanlığından Yozgata 5 yeni ambulans

Sağlık Bakanlığından Yozgata 5 yeni ambulans gönderildi


YOZGAT (A.A) - Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgata gönderilen 5 yeni ambulans teslim alındı.
     Yozgat Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, güzel konuları beraber paylaşmak istediklerini ifade ederek, yeni alınan ambulansın hizmete alınması için tören yapmayı uygun gördükleri söyledi.
     Yozgatın arazi bakımından geniş bir alana sahip olduğunu belirten Yazıcı, "600 yakın köyümüz, 500 bine yakın nüfusumuz var. Anında vatandaşımızın ihtiyacını görebilmek için sağlık müdürlüğü olarak bir takım palanlamaları yapıyoruz. Şuan aktif olan 52 ambulansımıza hizmet veriyoruz. Bu sayı bugün hizmete aldığımız 5 ambulans ile 57 olacak. Hedefimiz 10 dakika içinde ilçe merkezindeki hastaya köy yerleşim birimlerinde azami yarım saat içerisinde olay yerinde olma ve hastaya müdahale etme şeklinde planlamamazı yapıyoruz" dedi.
     Yozgata acil mücadelede çalışacak 55 acil tıp teknisyenin atandığını ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:
     "Bu kadroların ilimize alınmasında ve ambulansların ilimize gönderilmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ beye buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu kadrolar ve yeni ambulanslar ile ilimizin sağlık hizmetlerinin daha iyi noktaya geleceği kanaatindeyim. Bu ambulanslardan paletli olanını Akdağmadeni ilçemize vereceğiz. Yoğun bakım ambulansı merkezde kalacak. Diğer ambulanslarda Sorgun, Boğazlıyan ve Çayırlan ilçelerine göndereceğiz."
     Yazıcı, ayrıca İl Özel İdare araç filosuna kar küreme ve tuzlama çalışmalarında kullanılan 2 adet kamyon alındığını bildirdi.
     Törene, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ile kurum müdürleri ile daire amirleri de katıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Sağlık Bakanlığından Yozgata 5 yeni ambulans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER