Sağlık çalışanlarına saldırıya tepki

Sağlık çalışanlarına saldırıya tepki -Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ökten: -2012 sağlıkta şiddet yılı olarak tarihe geçti


ADANA (A.A) - Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, 2012 yılının sağlığa ve sağlıkçıya yönelik şiddetin en fazla olduğu yıl olarak tarihe geçtiğini savundu.
     Ökten, yaptığı açıklamada, tek amaçlarının hastaları sağlıklarına kavuşturmak olan hekimlerin, uğradıkları saldırılar sonucu kendi sağlıklarını koruyamaz hale geldiklerini belirtti.
     Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların arttığını ifade eden Ökten, 28 Aralık 2012de özel bir hastanede gastroenteroloji uzmanı olarak çalışan Dr. Burhan Özdil ve hemşire Melek Göktepenin, 30 Aralık 2012de de diş hekimi Şenol Yapıcının ve sekreterinin muayenehanede saldırıya uğradıklarını hatırlattı.
     3 Ocakta ise Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisinde çalışan tüm sağlık çalışanlarının 200 kişinin saldırısına uğradığını bildiren Ökten, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Son bir yılda odamız hukuk bürosu tarafından Dr. Perihan Yasemin Canöz, Dr. Fatma Sincar, Dr. Kaan Badakal, Dr. Barış Fakılar, Dr. Fulya Kaya, Dr. Sezai Parlak, Dr. Müge Gülen, Dr. Filiz Ökten, Dr. Haluk Uygur ve Dr. Burhan Özdile uygulanan sözlü veya fiziki şiddet davaları tarafımızdan da takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod Birimine gelen bildirimlere göre, Türkiyede sağlık alanında günde en az 21 şiddet vakası yaşanmaktadır. 2012 sağlıkta şiddet yılı olarak tarihe geçti. Beyaz Kod Birimine göre 7 ayda 5 bine yakın şiddet bildirilirken, şiddet olayların en fazla acil serviste görüldüğü belirtilmiştir. Bir zamanlar münferit olarak değerlendirilen bu şiddet olayları artık her alanda günlük sıradan olaylar haline gelmiştir. Sağlıkçılara şiddet uygulayanlar kendilerinden sonra sağlık bekleyen hastaların da sağlık hakkını ellerinden almaktadırlar.
     Uygulanan sağlık politikasını da eleştiren Ökten, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artmasında Sağlık Bakanlığının yanlış politikalarının da etkili olduğunu ileri sürdü.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarına saldırıya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER