Sağlık çalışanlarından döner sermaye protestosu

Sağlık çalışanlarından döner sermaye protestosu


ÇORUM (A.A) - Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarının döner sermaye paylarındaki kesintiyi protesto etti.
     Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök, döner sermaye paylarından, sağlık çalışanlarının eline geçen toplam ücretin bir yıl öncesine göre azaldığını ancak ulaşım, elektrik, doğalgaz ve gıda maddelerine yapılan zamlar nedeniyle giderlerin arttığını söyledi.
     Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü ve mesai altında ezildiğini öne süren Gök, gece acil servis ve hafta sonu nöbetleri gibi yoğun çalışmanın ekonomik karşılığını alamadıklarını belirtti.
     Hastanelerde hemşire yetersizliğinden dolayı tutulan fazla nöbetlerin çileye dönüştüğünü iddia eden Gök, şunları kaydetti:
     Sağlık çalışanlarının yüzde 90ı nöbet tutmak istememektedir. AB ülkelerindeki meslektaşlarımıza göre sağlık çalışanlarımız en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakılıyor. Tam gün yasasındaki resmi düzenleme ile haftalık 8 saate indirildiği söylenen mesai saatlerinin, halen ve fiilen 9 saat olarak uygulanmaya devam ediliyor. 7 gün 24 saat nöbetli çalışan sağlıkçılar da polis ve askerlere tanınan yıpranma hakkından faydalandırılmalıdır.
     Döner sermayeden kesilen vergilerin azaltılması gerektiğini savunan Gök, Artık adil, hakkaniyet ölçülerine uygun, çalışanlar arasında haksızlığa yol açmayan bir döner sermaye sistemi kurulması gerekmektedir. Döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi kesilmemelidir. Ödemeleri azaltan mevzuat değişiklikleri iptal edilmelidir dedi.
     Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarından döner sermaye protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER