Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi -Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Memiş: "sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için kalıcı tedbirler alınması gerekiyor"


UŞAK (A.A) - Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için kalıcı tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.
     Adnan Memiş, hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslanın ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasının üzüntü verici olduğunu bildirdi.
     Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için kalıcı tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Memiş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     "Eğitim sürecinden başlayarak çok çalıştığımız zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz sağlık hizmeti sırasında hasta ve hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz. En az hasta hakları kadar hekim ve sağlık çalışanlarının da haklarının korunması, şiddet sebeplerinin gözden geçirilmesi, bu soruna kalıcı çözümler üretilerek önlemler alınması gerekmektedir."
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER