Sakaryada Kadına yönelik şiddet protestosu

Sakaryada Kadına yönelik şiddet protestosu


SAKARYA (A.A) - Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından Kadına yönelik şiddet protesto edildi.
     Adapazarı Kültür ve Kongre Merkezi (AKM) önünde açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yaman, Sakaryada 24 Kasım kadına yönelik uluslararası şiddet haftası olması nedeniyle protesto gösterisi düzenlediklerini ifade etti.
     Kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini vurgulayan Yaman, devletin bu konuda önlem alması gerektiğini söyledi.
     Kadınların insan gibi yaşamak istediği için öldürüldüğünü belirten Yaman, Gazete sayfalarında öldürülen kadınların haberleri eksik olmuyor. 2012 yılının ilk altı ayında öldürülen 93 kadın ya eski eşi, ya akrabaları ya da babası veya kardeşi tarafından katledildi. Şiddeti önleme ve izleme merkezi olan ŞONİMin Sakaryada kurulamaması kadınlar için büyük kayıptır diye konuştu.
     Yaman, devletin kadınlara yönelik şiddet alanındaki en önemli eksiğinin, şiddet alanında özel bir politikasının olmaması olduğunu vurgulayarak Ülke kadınları olarak cinayetlerin ve şiddetin olmadığı her ortamda huzurun, mutluluğun ve sevginin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz şeklinde konuştu.
     Kadına yönelik şiddet protestosuna Sakarya Türk Kadınları Birliği üyeleri, bazı siyasi parti kadın temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katıldı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada Kadına yönelik şiddet protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER