Sakaryada elektronik atık toplama seferberliği

Sakaryada elektronik atık toplama seferberliği -Kentte geçten yıl 11 ton 359 kilogram elektronik atık toplandı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında geçen yıl 11 ton 359 kilogram elektronik atık toplandı.
     Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının elektronik eşya toplama miktarlarını henüz yayınlamadığını belirterek, burada Türkiye genelinde de birincilik beklediklerini söyledi.
     Konut, okul ve iş yerlerinden ücret talep etmeden toplanan elektronik eşyaların, lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşümünün yapıldığı ve ülke ekonomisine de katkı sağlandığına işaret eden Çomoğlu, bu kapsamda 11 ton elektronik atık eşyanın geri dönüşümünü yaptıklarını anlattı.
     Çomoğlu, elektronik atıklarla ilgili yürütülen faaliyetler çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca örnek belediye seçildiklerini vurgulayarak, Yürüttüğümüz tüm çevre faaliyetlerimizle En Temiz Kent ödülüyle birlikte Çevre Beratı alan bir belediyeyiz. 2013 yılında da hem elektronik atıklar hem de diğer çevre çalışmalar ile yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryada elektronik atık toplama seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER