Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü

Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü -Kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu hayatını kaybeden SAÜ öğrencisi Erdoğan anısına kan bağışı kampanyası başlatıldı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kızılay Öğrenci Topluluğu ve Sakarya Kızılay Şubesi, kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu hayatını kaybeden SAÜ öğrencisi Tuğba Erdoğan anısına kan bağışı kampanyası başlattı.
     SAÜ Kafeteryasında "Sakarya Üniversitesi Tuğbayı Anıyor" sloganıyla düzenlenen kampanyaya katılan Erdoğanın babası Süleyman Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 82 gün önce hayatını kaybeden kızının anısına kan toplanmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Erdoğan, lösemiden hayatını kaybeden diğer kızı için çok kan aradığını belirterek, kan bağışına karşı insanların daha duyarlı olmasını istedi.
     Kızının hayatını kaybettiği olay nedeniyle açtığı tazminat davasının ilk duruşmasının 30 Mayısta görüleceğini anımsatan Erdoğan, suçluların cezalandırılmasını istediğini, süreci takip ettiklerini anlattı.
     SAÜ Kızılay Topluluğu Başkanı Hüseyin Tütün ise kaza sonucu hayatını kaybeden Erdoğanın ismiyle binlerce insanın hayatının kurtarılacağını dile getirerek, organizasyon için Adapazarı ve çevre ilçelerde duyuru yaptıklarını ifade etti.
     Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencisi Melike Özer ise organizasyonun çok yararlı olduğunu, kan veren öğrencilere "Tuğbayı unutmayacağız" yazılı örtüye imza attırdıklarını söyledi.
     Baba Erdoğan ve genç kızın sözlüsü Muhammet Enes Özkan da kampanyaya kan bağışlayarak destek verdi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Erdoğan, 7 Şubatta bir alışveriş merkezinin bahçesinde bindiği karting aracına kaşkolunun dolanması sonucu hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER