Sakaryada iş garantili meslek kursu

Sakaryada iş garantili meslek kursu -Kablo Ağı Bantlama kursunu başarıyla tamamlayan 750 kişi, kursun ardından YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi AŞde işe başlayacak


SAKARYA (A.A) - Sakaryada düzenlenecek olan Kablo Ağı Bantlama kursunu başarıyla tamamlayan 750 kişi, kursun ardından YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi AŞde işe başlayacak.
     Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi AŞ arasında Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Projesi kapsamında Kablo Ağı Bantlama kursu verilmesi için sözleşme imzalandı.
     İmzalanan sözleşme kapsamında, kursta başarılı olan 750 kişi, YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi AŞde istihdam edilecek.
     Yapılan sözleşme ile fabrikada 20 gün süreli kurs programı düzenlenecek ve ardından da 3 aylık iş başı eğitim programı yoluyla işsizlerin meslek edinmeleri sağlanacak. Kursiyerlere, kurs programı süresince günde 20 lira kursiyer ücreti, iş başı eğitim programı süresince de günlük 25 lira ve aylık 650 lira ödeme yapılacak.
     Ayrıca, eğitim programı süresince, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından ödenecek.
    
     -İşsiz kadınlar istihdam edilecek-
    
     Öte yandan, fabrika çalışanlarının yüzde 70inin kadın olması ve kurs programına ağırlıklı olarak kadınların katılacak olması nedeniyle, daha çok kadınlar fabrikada istihdam edilecek. Kursun tamamlanmasının ardından ağırlıklı olarak kadın kursiyerler, fabrikada işe başlayacak.
     İmza töreninin ardından konuşan Türkiye İş Kurumu Sakarya Müdürü Tekin Kaya, iş verenlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını, düzenledikleri eğitim programları yoluyla azaltmaya çalıştıklarını belirterek, UMEM Projesi ile her işletmeye uygun mesleki eğitim programı oluşturulabiliyor. Böylece firmaların nitelikli iş gücü maliyetini azaltarak, rekabet güçlerini artırmaya hedefliyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryada iş garantili meslek kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER