Sakaryadaki cinayet davası

Sakaryadaki cinayet davası -Babasının ortağını balık lokantasında tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan iş adamının yargılanmasına başlandı


SAKARYA (A.A) - Adapazarı ilçesindeki balık lokantasında babasının ortağını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan iş adamının yargılanmasına başlandı.
     Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Kadir Can S. ile tutuksuz yargılanan babası Cabir S, sanığın arkadaşı Fatih S. ile maktulün eşi Esra Duman ve tarafların avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan sanık Kadir Can S, susma hakkını kullanacağını söyledi.
     Tutuksuz sanık Cabir S. ise maktulü çocukluğundan beri tanıdığını, kendisiyle ortak balık lokantası işlettiklerini anlattı.
     Olayın meydana geldiği lokantayı 6 aydır birlikte işlettiklerini, aralarında sorun bulunmadığını öne süren Cabir S, iş yerinin belediye tarafından yıkılacağına yönelik kararın tebliğ edilmesinin ardından huzursuzluk çıktığını kaydetti.
     Olay günü maktul ile binanın yıkımı konusunu görüştüklerini dile getiren Cabir S, "Anlaştık, bu arada adını bilmediğim biri oğlumu arayarak, fenalaştığımı söylemiş. Oğlum ilk olarak benimle görüştü, daha sonra Abdullah ile görüşmek üzere lokantaya girdi. Ben dışarıda oturuyordum. Lokantadan sesler gelmeye başladı. İçeri girdiğimde kavga ediyorlardı, nasıl olduğunu anlayamadım, silah patladı" ifadesini kullandı.
     Maktulün oğluyla hiçbir problemi olmadığını savunan Süzer, kendisinin de telkinde bulunmadığını ileri sürdü.
     Maktulün eşi Duman ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, eşi ile sanık arasında husumet bulunmadığını savundu.
     Mahkeme heyeti, belediyenin yıkımla ilgili kararının talep edilmesi ve delillerin toplanması amacıyla duruşmayı erteledi.
     Adapazarı ilçesindeki lokantada geçen yıl 21 Ağustosta Kadir Can S, tartıştığı Abdullah Dumanı tabancayla başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER