Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -SGC Başkanı Ünsal: Şiddetle kınıyorum -ABB Sivas Şube Başkanı Çağlayan: Silahlı saldırıyı büyük bir meslek ihaneti olarak değerlendiriyoruz


SİVAS (A.A) - Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal ve Anadolu Basın Birliği (ABB) Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da aralarında bulunduğu 4 kişinin silahlı saldırıya uğramasını kınadı.
     Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi asla gazeteci olarak nitelemediklerini, şiddetle kınadıklarını ve gerekli cezanın verileceğine inandıklarını belirtti.
     Gazete sahibi olmaktan başka kimliği bulunan, gazetecilikle aslında hiç alakası olmayan bir caninin böylesine bir olayı gerçekleştirmesi yerel gazetelerin son beş yılda ne hale geldiğinin en büyük göstergesi olduğuna dikkati çeken Ünsal, saldırıda hayatını kaybeden Devrim Ersin Özerginin yakınlarına başsağlığı diledi.
     Çağlayan da saldırıyı kınayararak, şunları kaydetti:
     Basın İlan Kurumu denetleme kurulu üyeleri tarafından Sakaryada bir gazetenin denetimi sırasında, ekibin silahlı saldırıya uğramasını büyük bir meslek ihaneti olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. Genç yaşta kaybettiğimiz Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Şefi Devrim Ersin Özergine Allahtan rahmet, çalışma arkadaşlarımız BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ile gazete temsilcisi meslektaşımız Mustafa Sükeye de acil şifalar diliyoruz. Yapılan saldırı nedeniyle Basın İlan Kurumu ile basın camiasına da başsağlığı diliyorum.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER