Sakaryadaki suç örgütü operasyonu

Sakaryadaki suç örgütü operasyonu -Sakarya Valisi Büyük: -"Problemli gözüken binalarla ilgili yeniden inceleme yapacağız, bu konuda tereddütleri olan 20 civarında bina var"


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, sahte belgelerle orta hasarlı binalara hasarsızlık, kalitesiz betonlara uygunluk raporu verildiği iddiasıyla düzenlenen suç örgütü operasyonuna ilişkin, "Problemli gözüken binalarla ilgili yeniden inceleme yapacağız, bu konuda tereddütleri olan 20 civarında bina var" dedi.
     Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonda adı geçen yapı denetim laboratuvarlarında inceleme yapacaklarını belirterek, olumsuzlukları tespit edeceklerini söyledi.
     "Problemli gözüken binalarla ilgili yeniden inceleme yapacağız, bu konuda tereddütleri olan 20 civarında bina var" diyen Büyük, "Bazı binalar çok eski. Taviz vermeyeceğiz, bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yerel yönetimlerle incelemenin sonuçlarına göre birlikte hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.
     Büyük, yapı denetim laboratuvarlarınca rapor verilen binaların tümüyle ilgili inceleme yapılacağı şeklindeki açıklamaların yanlış olduğunu sözlerine ekledi.
     Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 30 Nisanda düzenlenen operasyonda rüşvet karşılığı yapı denetimi yaptıkları, orta hasarlı binalara hasarsızlık ve kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla 47 kişi gözaltına alınmış, nöbetçi mahkemeye sevk edilen 33 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
     Soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 24 şüphelinin yakalanmasına karar vermişti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER