Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor

Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor -Türkiyede otomotiv sektöründe önemli bir geçmişe sahip olan Sakarya, otomotiv üssü olmak istiyor -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: Otomotiv üretiminde tecrübe sahibiyiz. Bu özell


SAKARYA (A.A) - Türkiyede otomotiv sektöründe önemli bir geçmişe sahip olan Sakarya, otomotiv üssü olmak istiyor.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakaryanın otomotiv sektöründe başarılı bir bölge olabileceğini anlattı.
     Kösemusul, Sakaryanın çok önemli lojistik avantajları bulunduğuna işaret ederek, Karasu Limanı ve duble yollarla üretilen otomobillerin kısa sürede ihraç edilebileceğini ifade etti.
     Bu avantajı iyi şekilde kullanmak istediklerini belirten Kösemusul, Otomotiv açısından işçiliğimiz çok iyi. Türkiyede otomotiv işçiliği konusunda en referanslı bölge Sakaryadır. İşçilik önemli bir referansımız var. Sakaryalı işçi arkadaşlarımız Toyota fabrikasında sıfır hata ile üretim yapıyor dedi.
     Kösemusul, Sakaryanın otomotiv üretiminde 100 yıllık bir öyküsü bulunduğuna dikkati çekerek, Sakaryada kurulan fabrikalarda savaşta kullanılan ilk ahşap arabalar yapılmıştı. Bu şehirdeki insanların dedeleri de otomobil üretimindeydi. Otomotiv sektörünün geliştiği bölgelerde sivil savunma sanayi de güçlü olur. Sakaryada Otokar firması var ve milli tank Altay burada üretildi. Vagon ve traktör üretimini de göz önüne alırsak otomotiv üretiminde tecrübe sahibiyiz. Bu özelliklerimizi kullanarak yeni markaların gelmesini istiyoruz. Otomotiv sektörü burada büyüyecek ve Sakaryayı bundan faydalanmasını sağlayacağız ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakarya, otomotiv üssü olmayı hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER