Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -Suriye halkının yaşadığı bu zulme seyirci kalmamız elbet mümkün değildir


SAKARYA (A.A) - Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyeleri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunu ziyaret etti.
     Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, Suriyede yaşanan zulmün herkesin ortak acısı olduğunu belirterek, Suriyede büyük bir katliam yaşandığını söyledi.
     Suriye halkının yaşadığı bu zulme seyirci kalmamız elbet mümkün değildir diyen Toçoğlu, Dün Bosnada, dünyanın gözleri önünde nasıl büyük bir katliam yaşandıysa bugün aynı şiddetle Suriyede büyük bir katliam yaşanmaktadır. Biz tarih boyunca her zaman mazlumun yanında saf tutmuş, zalime karşı gelmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. İşte bu nedenle, bugün de Suriye devletinin her türlü zulmü altında inim inim inleyen mazlum Suriye halkının yanındayız şeklinde konuştu.
     Toçoğlu, Suriye Halkı ile Dayanışma Platformunun başlattığı Suriye için bir ekmek kampanyasını desteklerini ifade ederek, Suriyeli vatandaşlara ulaştırmak için gerekli malzemeleri toplayacaklarını bildirdi.
     Toçoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Suriyenin çocukları bizim çocuğumuzdur. Ekmek kuyruğunda savaş uçakları tarafından katliama uğrayan Suriyeli kardeşlerimizin acısı vicdan sahibi herkesin ortak acısıdır. Bu konuda Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz gerekli hassasiyeti göstermektedirler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, bu konuda Suriyeli çocukların, kadınların, yaşlıların, mazlumların yanındayız.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER