Saksıda portakal yetiştirdiler

Saksıda portakal yetiştirdiler -Hakkari merkeze bağlı Üzümcü köyünde yaşayan aile, köylerinde manav olmadığı için kış mevsiminde her zaman alamadıkları portakalı saksıda yetiştirdi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari merkeze bağlı Üzümcü köyünde yaşayan aile, köylerinde manav olmadığı için kış mevsiminde her zaman alamadıkları portakalı saksıda yetiştirdi.
     Hakkariye 15 kilometre uzaklıktaki Üzümcü köyünde yaşayan Zeynep Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde manav olmadığı ve sürekli şehir merkezine gidemedikleri için özellikle kış meyvelerini yiyemediklerini belirterek, oğlunun geçen yıl Mersinden getirdiği portakal fidesini saksıya diktiğini söyledi.
     Evde en iyi şekilde bakımını yaptığı fidenin bu yıl meyve vermeye başladığını anlatan Çiftçi, İlk başlarda meyve vereceğine inanmıyordum ama bu yıl meyve verince hem şaşırdım hem de çok mutlu oldum. Gelecek yıl oğlumdan birkaç tane daha portakal fidanı getirmesini isteyeceğim dedi.
     Çiftçi, olgunlaşmaya yeni başlayan portakalları dalından koparmak istemediğini vurgulayarak, Fidana ve üzerindeki meyvelere gözüm gibi bakıyorum. Meyveler olgunlaştıktan sonra ailece tüm portakalları yemek için gün sayıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Saksıda portakal yetiştirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER