Salihlili iş adamlarından GTOya ziyaret

Salihlili iş adamlarından GTOya ziyaret -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Türkiyedeki ekonomik kalkınmanın tüm bölgelere yayılması gerekiyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiyedeki ekonomik kalkınmanın tüm bölgelere yayılması gerektiğini söyledi.
     Aslan, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
     Mehmet Aslan, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin özellikle ekonomik alanda geldiği noktanın tesadüf olmadığını, ekonomik başarının geçmiş yüzyıllara dayanan bir birikimin sonucu olduğuna dikkati çekti. Gaziantepin Türkiyenin ufku en açık şehri olduğunu anlatan Aslan, şehrin vizyonunun giderek yükseldiğini vurguladı. Gazianteplilerin karakterinde üretim, ticaret ve müteşebbislik ruhu olduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Şehrimiz faaliyette olan 4 organize sanayi bölesi, 7-8 bin imalathanesi, 5 binin üzerinde KOBİsi, 6 milyar doları bulan direkt ihracatıyla Ortadoğunun en gelişmiş ticaret merkezi konumundadır. Bugün ulaşılan nokta kesinlikle tesadüf veya 15-20 yılın sonucu değil, yüzyıllara dayanan tarihi bir geçmişin ve birikimin sonucudur. Şehrimizdeki kurumlar arası dayanışma ve ortak akıl anlayışı Türkiyeye örnek gösterilecek düzeydedir.
     Türkiyedeki ekonomik kalkınmanın tüm bölgelere yayılması gerekiyor. Bu şekilde ülkede var olan birçok sorun ortadan kalkar. Kent olarak bizim önemli hedeflerimiz var. Hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep ve Salihli arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla her türlü işbirliğine de hazırız.
     STSO Başkanı Ahmet Özbaş ise Oda olarak yürüttükleri çalışmalar ve Salihli ekonomisiyle ilgili bilgi verdi. Özbaş, Türkiyede terör sorununun çözülmesinde ekonomik kalkınmanın büyük önem taşıdığını ifade etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Salihlili iş adamlarından GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER