Samsuna radyo kontrolü uçaklar için alan

Samsuna radyo kontrolü uçaklar için alan oluşturulacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Batıpark alanını radyo kontrolü havacılık aktivitelerine açacağız


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Batıpark alanını radyo kontrolü havacılık aktivitelerine açacaklarını belirtti.
     Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Yılmazı ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çakırın da bulunduğu ziyarette THKnin Samsundaki çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Yılmaz, kendisinin de pilot ve planör brövelerinin bulunduğunu söyledi.
     Büyükşehir olmanın sosyal, sportif ve kültürel alanda da çalışmalar gerektirdiğini anlatan Yılmaz, Havacılığın Samsunda gelişmesi ve daha etkin olmasını arzuluyorum. Bu nedenle Batıparkdaki dolgu sahasında uygun bir alana sosyal ve sportif amaçlar için radyo kontrolü havacılık aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği bir pist ve sosyal donatı alanı oluşturmak istiyoruz. Haftanın her günü burada radyo kontrolü uçak, helikopter gibi uzaktan kumandalı hava araçlarının uçurulmasına olanak sağlayan uygun pist ve alanlar oluşturmak istiyoruz dedi.
    
     -Ulusal ve uluslararası yarışmalar yapılabilecek
    
     THK Samsun Şube Başkanı Kerim Samangül ise, radyo kontrollü havacılık aktivitelerinin yapılacağı bir pist ve sosyal donatı alanının Samsunda yapılmasının mutluluk verici bir olay olduğunu kaydetti.
     Samangül, THKnin yurt genelinde havcılık alanında ücretsiz kurslar düzenlediğini anlatarak, Batıparkta oluşturulacak alanda THK olarak ulusal ve uluslararası radyo kontrolü yarışmalar yapılabilir. Bu hem Samsunun gelişmesine, turizmine ve tanıtımına katkı sağlar, hem havacılığın gelişmesine, hemde insanların boş zamanlarını böyle bir uğraşla geçirmesine katkı sağlar. Bu nedenle havacılık adına yapılacak hertürlü katkıyı THK olarak vermeye hazırız. Bizim için önemli olan böyle bir alanın Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmasıdır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Samsuna radyo kontrolü uçaklar için alan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER