Samsunda kültür sanat

Samsunda kültür sanat -Antalya DT, Ruhlar Gelirse adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak


SAMSUN (A.A) - Antalya DT, Ruhlar Gelirse adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.
     Noel Cowardın yazdığı, Arif Özbilenin çevirdiği, Ali Meriçin yönettiği Ruhlar Gelirse oyununun dekor tasarımını Seyhan Kırca yapıyor. Namık Gürsoyun ışık tasarımını gerçekleştirdiği oyunda, Süheyla Çöllü, Senem Şahin, Sedat Mayadağ, Gerçek Sağlar,Gül Tunççekiç, Selim Turkışık, Ebru Zeliha Sırkıntı rol alıyor.
     Yazacağı roman için malzeme toplamak üzere evlerinde karısı Ruth ile ruh çağırma seansı düzenleyen ünlü yazar Charlesın, evlerine davet ettikleri misafirlerle, ölen ilk karısının ruhunu eve çağırmasını konu alan oyun, 12-13 Mart tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    
     -1001 Gece Masalları-
    
     Samsun Devlet Opera ve Balesi ise 1001 Gece Masalları adlı bale gösterisini sunacak.
     Koreografisini Nugzar Magalashvilinin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Tavişin yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nuridanın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı olan Şahın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nuridanın eğlence düzenlemesini, Şahın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.
     Eser, 11 Mart Pazartesi günü Büyük Salonda izleyicilerle buluşacak.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER