Samsundaki baltalı cinayet davasında karar

Samsundaki baltalı cinayet davasında karar -İlkadım ilçesinde bir kişiyi budama baltası ile öldürerek, parçaladıkları cesedi poşetlerle ırmağa attıkları öne sürülen kişi ve eşi, 20şer yıl hapse mahkum oldu


SAMSUN (A.A) - Samsunun İlkadım ilçesinde bir kişiyi budama baltası ile öldürerek, parçaladıkları cesedi poşetlerle ırmağa attıkları öne sürülen kişi ve eşi, 20şer yıl hapse mahkum oldu.
     Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, 2008 yılı Mart ayında Fevzi Çakmak Mahallesindeki evlerinde misafir olarak kalan Sebahattin Yeneri budama baltasıyla öldürüp parçaladıktan sonra cesedini poşetler içinde Mert Irmağına attıkları iddiasıyla tutuklanan Engin Payaz ile eşi Reha Payazın yargılanmalarına devam edildi.
     Duruşmada, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklar ve ölenin eşi Ayşe Yener ile tarafların avukatları hazır bulundu.
     Reha Payaz, duruşmadaki savunmasında, olayla ilgisinin bulunmadığını belirterek, Ölenle beraberlik yaşadım. Olayla kesinlikle ilgim yok. Ölenle her yerde geziyordum. Bu planlanmış bir cinayet değil. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum dedi.
     Diğer sanık Engin Payaz da olaydan pişman olduğunu, takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi.
     Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklara, tasarlayarak adam öldürmek suçundan önce ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
     Heyet daha sonra ölenin Reha Payaz ile ilişkisi olduğu ve az miktarda borç para verip 60 bin liralık senet düzenleyerek geri istemesini, ödemedikleri takdirde evlerini alacağını söylemesini tahrik kabul ederek cezayı 24 yıla düşürdü. Sanıkların duruşmalardaki iyi hallerini de göz önüne alan heyet, çifti 20şer yıl hapis cezasına çarptırdı.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki baltalı cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER