Samsundaki sahte çekle dolandırıcılık davasında karar

Samsundaki sahte çekle dolandırıcılık davasında karar -Sahte çeklerle çeşitli illerde alışveriş yaptıkları öne sürülen 7 sanık, 3 yıl 9 ay ile 57 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu


SAMSUN (A.A) - Sahte çeklerle çeşitli illerde alışveriş yaptıkları öne sürülen 7 sanık, 3 yıl 9 ay ile 57 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.
     Yaklaşık 3 yıl önce, temin ettikleri sahte çeklerle alışveriş yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Sinan E, Alaattin Ç, Hasan B. ve Seyfi B. ile tutuksuz sanıklar Mustafa Ç, Tarık T. ve Kenan Enin yargılanmasına, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
     Duruşmada, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Mustafa Ç. hazır bulundu.
     Savunmaları dinlenen tüm sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlarını talep etti.
     Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise tutuklu sanıklardan Sinan E. ve Seyfi Bye resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından toplam 57 yıl 6şar ay hapis ile 57 bin 480er lira adli para cezası verdi.
     Heyet, tutuksuz sanıklardan Tarık T. ve Kenan Eyi dolandırıcılık suçundan 28 yıl 9ar ay hapis ve 57 bin 480er lira adli para cezasına, tutuklu sanıklar Alaattin Ç. ve Hasan B. ile tutuksuz sanık Mustafa Çyi ise sahte belgeleri temin etmek suçundan 3 yıl 9ar ay hapis cezasına mahkum etti.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki sahte çekle dolandırıcılık davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER