Samsundaki kuvvetli yağış

Samsundaki kuvvetli yağış -AK Parti Samsun Milletvekili Demir, kuvvetli yağıştan etkilenen Terme ilçesinde incelemelerde bulundu


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, geçen hafta kuvvetli yağıştan etkilenen Terme ilçesinde incelemelerde bulundu.
     İlçedeki hasar gören alanlarda inceleme yapan Demir, derelerin DSİ yetkisinde olması gerektiğini belirterek, Canik başta olmak üzere Salıpazarı, Ayvacık, Terme, Alaçam, Bafra ve Yakakent gibi selden zarar gören ilçelerin durumlarını, yapılması gerekenleri ve talepleri bizzat Başbakana ileteceğim. Bununla ilgili bir rapor hazırlıyorum dedi.
     İleteceği konuların başında derelerin DSİye devredilmesinin yer alacağını anlatan Demir, şunları söyledi:
     Bugün bir köprü yapımını İl Özel İdaresinin sınırının olduğu yerde İl Özel İdaresi, belediyenin sınırı olduğu yerde ise belediye yapıyor. Halbuki tek elden bunların yapılması ve kontrolü daha etkin bir sistem ortaya çıkartabilir. Dere ve dere yataklarının uzmanlık alanı DSİye giriyor. Bunun için başlıca konularda bunlar yer alacak. Samsuna afet ödeneğinin bir an evvel gönderilmesi için de Başbakanımıza talepte bulunacağım.
     Çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurgulayan Demir, Hasar tespit çalışmaları ile derelerin ıslahıyla ilgili ekipler çalışmalarını yürütmekte. En kısa sürede hayatın normale dönmesi için gereken yapılacak. Devletin ilgili kurumları Terme gibi selden zarar gören ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor diye konuştu
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER