Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coradan

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coradan YGS tavsiyeleri


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, 24 Martta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.
     Cora, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSYM 2012 yılı istatistiklerine göre İngilizce dil puanında, Samsun İlkadım Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, 2012 YLS sonuçlarına göre toplamda 80 yabancı dil sorusundan 76.75 net ortalamasıyla Türkiye Birincisi olduğunu hatırlattı.
     Üniversite sınavının ilk aşaması olan YGSnin 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacağını anımsatan Cora, şunları kaydetti:
     İki milyona yakın adayın gireceği bu sınav öncesinde tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Sınav öncesinde ise değerli öğrenci ve velilerimize bazı önerilerde bulunmak istiyorum, sınav öncesinde mutlaka sınava gireceğiniz yeri kontrol edin. Sınava giriş belgenizi, kimliğinizi bir gece önceden görebileceğiniz ve unutmayacağınız bir yere koyun. Son gün sizi yorabilecek faaliyetlerden kaçının ve mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın. Ailenizle stresten uzak iyi bir gün geçirmeye çalışın. Sınav akşamı çok geç yatmayın ve sabah erken kalkmaya özen gösterin. İyi bir kahvaltı yapın. Sınava giderken mutlaka yanınıza bir su alın. Sınav zamanı, salonunuzun ve sıranızın doğru olup olmadığını, size dağıtılan cevap anahtarında isminizin olup olmadığını kontrol edin. Sonrasında dağıtılan kitapçıklarda eksiklik olup olmadığını gözden geçirin. İlgili kutucukları doldurun ve kontrol edin. Sınavın ilk aşamasında biraz heyecanlanmanın doğal olduğunu unutmayın. Heyecanın sadece sizde değil sınava giren bütün öğrencilerde olduğunu gözden kaçırmayın. Ayrıca zorlandığınız bir soru ile karşılaştığınız zaman hemen moralinizi bozmamalısınız. Sınavda tüm soruları doğru yanıtlayamamanın doğal olduğunu kabul etmelisiniz. Siz elinizdekinin en iyisini yapmak için oradasınız.
     YGS öncesi aileler için de bazı önerilerde bulunan Cora, ailelere soğukkanlı olmaları tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coradan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER