Samsun ile Gananın başkenti Akra kardeş

Samsun ile Gananın başkenti Akra kardeş şehir oldu -Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: İki şehrin kardeşliğinin insanlık tarihi boyunca sürmesini istiyorum


SAMSUN (A.A) - Samsun, Gananın başkenti Akra ile kardeş şehir oldu.
     Samsun Büyükşehir Belediyesi toplantı salonundaki protokol törenine Akra Belediye Başkanı Alfred Oka Vanderpuije, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Murzioğlu ile diğer ilgililer katıldı.
     Törende konuşan Yılmaz, 3 aydır başkent Akra ile kardeş şehir olmak için yürüttükleri çalışmaların sonuçlandığını söyledi.
     İki şehir arasında hem belediyecilik hem şehircilik hem de iş dünyasıyla ilgili çeşitli temas ve toplantılar yapılacağını belirten Yılmaz, Akra şehrindeki insanlar artık bizim kardeşimizdir. Oradaki insanlarla ilişkilerimizi ne kadar fazla geliştirirsek o kadar iki şehrin insanına katkı vermiş oluruz. İki şehrin kardeşliğinin insanlık tarihi boyunca sürmesini istiyorum dedi.
     Akra Belediye Başkanı Vanderpuije ise Samsunda bulunmanın memnuniyetini yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bizim bu ziyaretimizi mümkün kılan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bizim devlet başkanı John Dramani Mahama arasındaki sıkı ilişkidir. Devlet başkanımızın ziyaretinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın Akraya ziyareti oldu. Ziyaretten sonra kendisi de beni İstanbula davet etti. Harika İstanbul ziyaretinden sonra bu güzel şehir Samsuna geldik. Bu ziyaret için Allaha şükranlarımızı sunuyoruz.
     Yerel yönetimler bazında artık daha kolay iletişim kuracaklarını ifade eden Vanderpuije, Sizlerle işbirliği içinde olacağız. Sizleri temin ederim ki 5 milyonluk nüfusa sahip Akranın bu imzalayacağımız protokolle etkilerini göreceksiniz. En yakın zamanda Samsunluları Akraya bekliyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Yılmaz ile Vanderpuije, kardeş şehir protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsun ile Gananın başkenti Akra kardeş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER