Samsun İleri Biyolojik Atık Su Arıtma

Samsun İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı temel atma töreni -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Dünyanın bugün bize gıptayla baktığı, dünyanın adeta parmak ısırdığı ve birçok ülkenin örnek aldığı bir


SAMSUN (A.A) - Samsun İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjının temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın katıldığı törenle atıldı.
     Bayraktar, Samsun Organize Sanayi Bölgesindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Samsunun Türkiyenin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
     Türkiyenin gerçekten dünyadaki 190-200 devlet arasında en planlı, en programlı, milli manevi değerlerine bağlı, bilimsel biçimde en düzgün gelişen ülke olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:
     Dünyanın bugün bize gıptayla baktığı, dünyanın adeta parmak ısırdığı ve birçok ülkenin örnek aldığı bir ülke durumundayız. Samsunda da bu böyle, Kayseride de, Antalyada da, İzmirde de... Bir ülkenin hareketliliği, şehirler arası yollardaki tırlardan, kamyonlardan ve limanlarına girip çıkan yük gemilerinden anlaşılır. Öyle bir hareket var ki... Fakat biz kabuğumuzu kıramadık. Kişi başına gelirimiz 10 bin doları aştı, 11 bin dolara yaklaştı. Ne zaman ki 16 bin 17 bin dolarlara çıkarsak ve Türkiyenin genel gayri safi milli hasılası 1 trilyon 200 milyon, 1 trilyon 300 milyon dolarlara çıktığı zaman biz artık dünyanın gerçekten sözü dinlenen, dünyada önemli aktör olan bir ülke olacağız.
     Türkiyenin kalkınıp geliştiğini dile getiren Bayraktar, Türkiyenin tarihten ve coğrafi özelliklerinden kaynaklanan bir takım sıkıntılarının olduğunu, bütün bu sıkıntıları aşmak için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.
    
     -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç-
    
     Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise Samsunun Atık Su Arıtma Tesisine sahip olmasının sadece Samsun için değil bütün Karadeniz Bölgesi için büyük önem arz ettiğini belirterik, şunları kaydetti:
     75 milyon liralık bir tesisinin temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Samsuna her geldiğimizde bir temel atma töreni yaşanıyor olmasından dolayı, tahmin ediyorum temel atma törenlerine ilgi azalacaktır. Dolayısıyla gerek sayın Valimizin gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımızın bundan sonraki temel atma törenlerine zenginleştirici içerikler kazandırması gerekebilir.
     Konuşmaların ardından Kılıç, Bayraktar ve diğer protokol üyeleri tarafından tesisin temeli atıldı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal - Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER