Sanatçı Ahmet Kayanın ölümünün 12. yılı

Sanatçı Ahmet Kayanın ölümünün 12. yılı -CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sanatçı Ahmet Kayanın ölümünün 12. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ağbaba, mesajında, Türkiyenin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Malatyalı büyük sanatçı Ahmet Kayanın vefatının üzerinden 12 yıl geçtiğini anımsatarak, 12 Eylül faşist rejiminin en ağır koşullarında, devrimci ve demokratlara yönelik uygulanan baskı ve zulümlerin gölgesinde protesto müziğini ortaya koyan Ahmet Kaya, tavrını eserlerinin sözlerine ve müziğine yansıtmıştır ifadelerini kullandı.
     Kayanın, herkesin sustuğu zaman konuşabilen, korkmadan gerçekleri dillendiren sanatçı kimliğini ölümüne kadar devam ettirdiğini kaydeden Ağbaba, halkının yaşadıklarını, halk ağzıyla ve bir ozan diliyle haykırırken direnişin simgesi olan Kayanın sadece bir sanatçı değil, devrimci bir halk adamı, ilerici ve aydın bir kişi olduğunu belirtti.
     Ağbaba, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Ahmet Kaya, Türkiyede baskıların, haksızlıkların, hukuksuzlukların son bulması için verdiği mücadeleyle her zaman ayrı bir yere sahip olacaktır. Ahmet Kaya, Malatyanın gurur kaynaklarından biridir. Malatyalılar Ahmet Kayayı bağırlarına basmak istiyor. Ahmet Kayanın mezarının memleketi Malatyada bir beldeye getirilmesi için yetkililere çağrımızı yineliyorum. Ahmet Kayanın anısı önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sanatçı Ahmet Kayanın ölümünün 12. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER