Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ertaşın memleketi Kırşehirde hüzün var -Kırşehir Belediyesince, Ertaşın cenazesinin defnedileceği mezar hazırlanıyor


KIRŞEHİR (A.A) - İzmirde tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaşın, memleketi Kırşehirde hüzün var.
     Kırşehir Belediyesi, sanatçının babaMuharrem Ertaşın mezarının da bulunduğu Bağbaşı Mezarlığındaki mezar açma çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçının, Başbaşı Mahallesinde 16 yıl yaşadığı evde de bakım yapılıyor.
     Neşet Ertaşın halasının oğlu Aydın Çekiç, kendisinin mahalli sanatçı Çekiç Alinin oğlu olduğunu belirterek, Neşet Ertaşın hakkın rahmetine kavuşmasından dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.
     Çekiç, şöyle konuştu:
     Muharrem Ertaş dayım olur. Merhum Neşet Ertaş şu anda hakkın rahmetine kavuştu. Dayımın öz oğlu. Birinci derece akrabam. Şu anda ne düşüneceğimi bilemiyorum. Şaşkın bir vaziyetteyim. İnanamıyorum. Böyle bir dev sanatçının kaybolması bizim ve memleketimiz için ülkemiz için çok büyük bir kayıp. Türkü baba idi. Türkü olarak saz olarak, eser olarak bir Neşet Ertaş daha duyulmuş değil. Babam vardı rahmetlik oldu, babası vardı rahmetlik oldu. Yaşayan efsane olarak bir bu vardı. Hakkın rahmetine kavuştu.
     Arkadaşı Mehmet Polat da Çiçekdağının İbikli köyünde birlikte çocukluklarını geçirdikleri Neşet Ertaşın 1952 yılından 1956 yılına kadar bu köyde yaşadığını belirtti.
     Polat, şöyle devam etti:
     Babam o zaman muhtardı. Bizim köylüler bunlara hep yardım etti. Kışlık yazlık yiyecekleri köy adına toplanıyordu. Kendisi benim okul arkadaşımdı. Bizim evlerde büyüdü hep. Çocukluğumuzda çiğdeme giderdik, beş taş oynardık. Annesi ölünce babası bunu Yozgata götürdü. Orada da evlendi. Allah gani gani rahmet eylesin. Memleketimizi üzüntüye boğdu. Küçüklükte babası buna köçeklik öğretirdi. Saz çalmasını, türkü söylemesini öğretirdi. Ondan sonra Neşet Ertaşın kabiliyeti varmış, ondan sonra aldı yürüdü. Türkiye çapında, dünya çapında eseri kaldı türkücü olarak.
     Kırşehirin Bağbaşı Mahallesindeki komşularından Serkan Ertem de, Onun vefatını öğrendik. Çok özgünüz. Bizim hayatımız, abdallık, ustalık örf ve adedimiz sona ermiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER