Sanatçılar, Akşehiri süsleyecek

Sanatçılar, Akşehiri süsleyecek -Şükran Köyünün ressam sanatçıları, elektrik panolarına Nasrettin Hocayı anımsatacak figürler yapacak


KONYA (A.A) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyünün sanatçıları, 20-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte Akşehirliler ile bir araya geliyor.
     Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı ve sanatçıların köyünün kurucusu Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çavuş beldesinde kurulan ve sanatçıların yerleşerek yaşama başladığı Sonsuz Şükran Köyünün sanatı çevresine de taşımaya başladığını belirtti.
     Sonsuz Şükran Köyü çevresiyle güzel adında düzenledikleri kampanya kapsamında ilk olarak Türkiyenin en güzel ilçelerinden bir tanesi olan Akşehirde, 20-26 Kasım tarihleri arasında Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehiri Seviyor isimli etkinliği düzenleyeceklerini belirten Taşdiken, şunları kaydetti:
     Söz konusu tarihler arasında Akşehirin ana girişi olan caddedeki yaklaşık 50 adet elektrik panosuna 17 ressamla Nasrettin Hocayı anımsatacak soyut figürler yapılacak. Böylelikle ana caddenin görseli de değişecek. Akşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdülkadir Oğulun katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlik Sonsuz Şükran Köyü Derneği tarafından düzenlenecek. Hiçbir sanatçının ücret almayacağı bu etkinliğin küratörlüğünü sanatçılar Kamer Batıoğlu ve Fatoş Yalçınkaya yapıyor.
     Sonsuz Şükran Derneği, geçen yıl da Çumrada Çumra Belediyesinin ve Belediye Başkanı Yusuf Erdemin katkılarıyla 6 heykeltıraşla ve yine hiçbir ücret almadan Çatalhöyük Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmiş ve ilçeye 6 adet heykel kazandırmıştı. Köyümüze ve çevresine bu tür katkılarımız devam edecek.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sanatçılar, Akşehiri süsleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER