Şanlıurfada Bediüzzaman mevlidi

Şanlıurfada Bediüzzaman mevlidi -Said Nursi, vefatının yıl dönümününde Şanlıurfada okutulan mevlitle anıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Bediüzzaman Said Nursi, vefatının yıl dönümününde Şanlıurfada okutulan mevlitle anıldı.
     Said Nursinin Şanlıurfada vefatından bu yana ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen mevlit, Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisinde okutuldu. Etkinlik nedeniyle çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş da erken saatlerden itibaren yerleşkeye geldi. Teravih namazı sonrası okunan mevlit esnasında bazı vatandaşların zaman zaman duygulandığı görüldü.
     Mevlidin ardından vatandaşlar, Dergah Camisinin yanında bulunan ve Said Nursinin vefatında toprağa verildiği ancak daha sonra cenazesinin buradan alındığı belirtilen kabrini ziyaret ederek, dua etti.
     Programa katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzer programlara eskiden bürokratların fazla katılamadığını belirterek, Bu ortamların ileri demokrasilerin bir kazanımı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Şanlıurfada bu gecelerin olmuş olması bizim için önemli dedi.
     BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da geleneksel anma gecesine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, Keşke Bediüzzamanın yaşadığı dönemde öğretileri uygulansaydı da bu kadar büyük acılar yaşamasaydık. Bugün de onun tespit ve öğretileri bizi aydınlatıyor. İslam ümmetinin Kürtü, Türkü ve Arapı ile yeniden birlik oluşturması, sorunlarını çözmesi gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş/ Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada Bediüzzaman mevlidi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER