Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Şehit Aileleri Derneğinden İlciye ziyaret


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlciyi ziyaret etti.
     Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yavuz ve beraberindekiler, İlciyi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
     Dernek Başkanı Yavuz, şehit ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları paylaştıklarını belirterek, şehit ailelerinin özel okul ve dershanelerden yararlanmaları konusunda destek istediklerini kaydetti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Metin İlci de eğitim konusunda gereken destekleri vereceklerini bildirdi.
    
     -Kadınlara yönelik "Uygulamalı Girişimcilik" projesi
    
     Karaköprü Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Uygulamalı girişimcilik" işbirliği protokolü imzalandı.
     Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin beldede yaşayan kadınlar için önemli olduğunu belirtti.
     Yapılacak sermaye desteğiyle kadınların kendi işlerinin sahibi olabileceğini aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:
     "30 adet kadın girişimciyi ortaya çıkarabilecek ve önemli bir sermaye desteği var. Bunun 30 bin TLsi hibe, 70 bin TLsine iki yıl içerisinde faizsiz bir şekilde aşamalı geri ödeme imkanı sağlanıyor. Girişimciler Bizlere imkan verilmedi biz kendimizi geliştirmişiz evet biz bu toplumun içerisinde var olmak istiyoruz biz ticaretin içerisinde var olmak istiyoruz esnafın içerisinde var olmak istiyoruz diyorsanız buyurun gelin Devlet sizlere bu imkanı sağlıyor."
     KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy ise girişimcilerin cesaretli olmasını istedi. Erkeksoy, projeden yararlanacak kadınların kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirtti.
     Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi ile KOSGEB il Müdürü Erkeksoy arasında "Uygulamalı girişimcilik" işbirliği protokolü imzalandı.
     Proje kapsamında eğitimlerde başarı gösteren kadınlara girişimcilik adayı sertifikası verilerek, KOSGEB tarafından sunulacak kredilerden yararlanması sağlanacak.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Öztürk / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER