Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -GAP Arena Stadının çim zemini değiştirilecek


ŞANLIURFA (A.A) - GAP Arena Stadının çim zemininin değiştirileceği bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, yaptığı açıklamada, 2010 yılında oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından düzenlenen motor sporları yarışlarının stadın çim zeminine büyük zarar verdiğini kaydetti.
     Şanlıurfasporun antrenman yapacak başka bir yeri olmaması nedeniyle tüm idmanlarını GAP Arena Stadında yapmasının da zemini olumsuz etkilediğini ifade eden Yıldız, Vali Celalettin Güvençin talimatıyla sahadaki çimlerin yenilenmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Yıldız, stadın çim zeminin değişikliği için ihalenin yapıldığını, bu ay içerisinde başlanacak çalışmaların temmuz ayında bitmesinin planlandığını bildirdi.
    
     -Vakıf Haftası etkinlikleri
    
     Vakıf Haftası Şanlıurfada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kentte "Vakıf medeniyeti ve şehir" temasıyla kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Mimarlar Odasında konferans düzenlendi.
     Vali Celalettin Güvenç, Haftanın, kadim şehir olan Şanlıurfada güzel bir şekilde kutlandığını kaydetti.
     "Vakıf denince akla biz geliyoruz" ifadesini kullanan Vali Güvenç, şunları belirtti:
     "Çok önemsediğim bir şey var. Yeryüzüne, dünya medeniyetine bize ait olan markalar sunmak. Bu konuda vakıf kültürü, medeniyeti dünyaya sunduğumuz bir markamızdır. Kadimden beri devam ediyor. Tamamen biz icat etmiş ve insanlığın, hatta mahlukatın hizmetine sunmuşuz."
     Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ise vakıf kültürünün geçmişten gelen bir gelenek olduğunu belirtti. Tüysüz, vakıf kültürünün gelişimi ile Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
     Etkinliğe Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman, resmi kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER