Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Çiftçilerin borçlarının ertelenmesi talebi


ŞANLIURFA (A.A) - CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle mağdur olan çiftçilerin devlete olan borçlarının ertelenmesini istedi.
     Karataş, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir haftadan beri kentte aralıklarla etkili dolu yağışı nedeniyle tarladaki ürünlerin zarar gördüğünü öne sürdü.
     Bölgedeki dolu yağışının doğal afet statüsüne alınarak, yetkililerin bir an önce zarar tespiti yapması gerektiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:
     "Şanlıurfa, uzun yıllar görmediği yağışlı bir mayıs ayı geçiriyor. Yağış rahmettir fakat bölgedeki şiddetli dolu yağışı ilimizde olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Beklenti içerisindeki çiftçinin bir yıl boyunca sarf ettiği emek, bu dolu yağışıyla hayal kırıklığına dönüşmüştür. Sonuç olarak faizi yeni borçlarla kapatmak zorunda kalacak çiftçinin sorununu yetkililer görmeli ve bu yaralar sarılmalıdır. CHP olarak Şanlıurfa çiftçisinin borcunun faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz."
    
     -Engelliler haftası
    
     Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce engellilere yönelik Gaziantep gezisi düzenlendi.
     Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, "Engelliler haftası" dolayısıyla 40 engelli gencin Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve kentin turistik yerlerini gezerek eğlenme imkanı bulduğu belirtildi.
     İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti.
    
     -Milli Eğitim Müdürü İlciye plaket
    
     Suriyeye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlciyi ziyaret etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İlciyi makamında ziyaret eden Gerem, Suriyeli sığınmacılara yaptığı katkılardan dolayı İlciye teşekkür etti, plaket verdi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlci, Suriyeli sığınmacılara herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.
    
    
     Muhabir: Halil Fidan / Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER