Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -KOSGEBin Girişimcilik Kursları


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, KOSGEBin girişimcilik kurslarından 176 kişinin faydalandığını belirtti.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, Balıklıgöl mevkiinde KOSGEBin girişimcilik kurslarından faydalanılarak faaliyete geçirilen bir giysi mağazasının açılışına katıldı.
     Vali Güvenç, açılıştaki konuşmasında, söz konusu iş yerini açan vatandaşın daha önce farklı bir iş yerinde kalfa olarak çalıştığını ifade ederek, herkesin benzer desteklerden faydalanmasını istedi.
     Türkiyede her 100 kişiden 6sının iş yerinin bulunduğunu aktaran Güvenç, şunları kaydetti:
     Bu oran yüzde 15lere çıkarıldığı zaman işsizlikle mücadelede çok önemli bir adım atılmış olacak. Bunun için de son dönemde hükümetimiz insanların bir yandan meslek sahibi olması için işçilik yeteneğini geliştirmeye çalışırken, öbür yandan da iş yeri sahibi olabilmesi için kurslar açıyor, teşvikler, destekler veriyor.
     Güvenç, Şanlıurfada şu ana kadar 176 kişinin KOSGEBin girişimcilik kurslarından faydalandığını sözlerine ekledi.
    
     -14 Mart Tıp Bayramı
    
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına mesleğe verdikleri emek için teşekkür etti.
     Dr. Sulhan, yaptığı açıklamada, insanı yaşatmayı ve acısını azaltmayı görev olarak seçen meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
     Son yıllarda sağlık hizmetleri konusunda ciddi adımların atıldığını ifade eden Dr. Sulhan, şunları kaydetti:
     Kendi hayatlarını, başkalarının hayatına akıtan, sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım. Bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum.
    
     -Öğrencilerden rehabilitasyon merkezine ziyaret
    
     TOBB Fen Lisesi Öğrencileri, 80. Yıl Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
     Okul Müdürü Mustafa Remzi Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin sosyal bilinçlerini artırma amacıyla söz konusu merkezi ziyaret ettiklerini belirterek, öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
     Öğrenciler ve merkez sakinleri arasında keyifli diyalogların kurulduğunu ifade eden Koç, Amacımız, zihinlerdeki engeli kaldırmaktır. Başta öğrencilerimiz tedirgin yaklaşsa da sonradan merkez sakinleriyle iyice kaynaştı. Ziyaretimiz öğrencilerimiz ve merkez sakinleri arasında son derece olumlu karşılandı diye konuştu.
     Müdür Yardımcısı Esin Çılgın da, ziyaret sırasında öğrencilerin kendi imkanlarıyla aldıkları hediyeleri merkezde kalan kişilere armağan ettiğini dile getirdi.
     Ziyareti 75 öğrenciyle gerçekleştirdiklerini anlatan Çılgın, benzer faaliyetleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
    
     -AK Partinin mahalle ziyaretleri
    
     AK Parti İl Teşkilatı üyeleri, Eyüpkent ve Eyüpnebi mahallelerini ziyaret etti.
     Partiden yapılan açıklamaya göre, partinin muhtar komisyon Başkanı İsmail Güneş ve beraberindeki meclis üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette, her iki mahallenin de sorunları dinlendi.
     Güneş, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, tespit edilen sorunların en kısa sürede çözülmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER