Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -18 Mart Şehitleri Anma Günü


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mevlit okutuldu.
     Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisinde ikindi namazının ardından İl Müftülüğü görevlilerince Çanakkale Şehitlerinin ruhuna Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu.
     Mevlidi, Vali Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve çok sayıda vatandaş dinledi.
    
     -Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü
    
     Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfada etkinlik düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesinde gerçekleştirilen programda öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlığın en anlamlı mesleği olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. İnsanın eğitiminde en önemli misyonu yüklenen öğretmenler, yeni nesillerin mimarı olarak mukaddes bir mesleği icra etmektedirler. Onlar, toplumun her ferdinin yetişmesinde emeği olan, dolayısıyla hepimizin minnettar olduğu saygın kişilerdir.
     Program, öğretmenlerden oluşan müzik topluğunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER