Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Emniyet Müdürlüğü, boğulma olaylarının önüne geçmek için Kanala Değil Havuza projesi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla meydana gelebilecek boğulma olaylarını önlemek amacıyla proje başlattı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan, Kanala Değil Havuza projesi kapsamında, kanallarda, baraj göletlerinde ve nehirlerde yaşanan boğulma olaylarının önlenmesi hedefleniyor.
     Proje kapsamında yüzme kurslarının de açılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Okul ile köy ve mahallerde eğitim çalışmaları yapılacak. Sulama birliklerinin de desteğiyle 13 bin 800 metre kanal etrafına tel örgü çekilmesi, boğulma vakalarının sıklıkla yaşandığı güzergahlara 167 adet uyarı levhası yerleştirilmesi çalışmalarına başlandı. Ayrıca yayınlanan genelgeyle sulama kanallarına, göletlere, nehir gibi yerlere girmek, balık avlamak, belli bir mesafeden fazla yaklaşmak suretiyle gezinmek yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereği 182 TL idari para cezası uygulanacaktır.
    
     -Madde bağımlısı gençler Şanlıurfayı gezdi-
    
     Gaziantepin Nurdağı ilçesinden gelen madde bağımlısı 35 erkek lise öğrencisine, Ruha Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (RUHA-DER) tarafından Şanlıurfanın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.
     Polis ve dernek üyeleri gözetiminde geziyi tamamlayan öğrencilere, görevli imamlar tarafından madde bağımlılığının zararları anlatıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER