Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -İHH Yetim Buluşmaları programı düzenledi


ŞANLIURFA (A.A) - İHH İnsanı Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesince, Yetim Buluşmaları programı kapsamında Viranşehirde etkinlik düzenlendi.
     Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde yetim çocuklarla bir araya gelen İHH üyeleri, piknik yaparak çeşitli oyunlar oynadı.
     İHH Şube Başkanı Behçet Atilla, yaptığı açıklamada yetim ve öksüz çocukları sevindirmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirtti. Vakfın dünyanın 120 ülkesinde yetim çalışması yürütüğünü anımsatan Atilla, Bu çalışmalarda mesailerini harcayan gönüllü arkadaşlarımıza ve sponsor olan hayırseverlerimize de teşekkür ederiz, Allah hayırlarını kabul etsin. Özellikle bu mekanı bize tahsis eden YİBO yetkililerine cani gönülden teşekkür ederiz şekilinde konuştu.
    
     -Siverekte göçerlerin sorunları tartışıldı-
    
     Siverek Karacadağ Derneğince göçerlerin sorunlarıyla ilgili toplantı düzenlendi.
     Dernek başkanı Hamza Ağan yaptığı açıklamada, dernek üyeleriyle birlikte Karacadağ bölgesinde yaşanan yol ve eğitim gibi sorunların yetkililere iletmek amacıyla mektup hazırladıklarını kaydetti.
     Bu arada toplantıda, "çözüm süreci"ne destek olma kararı alındığı kaydedildi.
    
    
     -Fotoğrafçılık kursu ilgi görüyor-
    
     Şanlıurfada fotoğrafçılık kursları ilgi görüyor.
     Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Abdulrezzak Elçi, bu sezon yeni açtıkları kurslara yaklaşık 20 kişinin katıldığını söyledi.
     Kursa öğretmen ve üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiğini belirten Elçi, kursun 8 hafta devam edeceğini dile getirdi.
     Elçi, kursiyerlere teorik eğitimlerin ardından kentteki tarihi ve turistik bölgelerde uygulamalı eğitimlerin verileceğini kaydetti.
     Kurslarda eğitim alan kişilere için sezon sonunda fotoğraf sergisi açmayı planladıklarını aktaran Elçi, ilgilileri derneğin kurslarına beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Reşit Dağ-Şükrü Dolaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER