Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Koyun kırpma dönemi başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyedeki küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfada besiciler, havanın ısınmasıyla koyunlarını kırpmaya başladı.
     Kentin daha çok Tek Tek Dağları ve Karacadağ bölgelerinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, bu yıl havanın erken ısınmasıyla koyunların sıcaklıktan etkilenmemesi için önlem almaya başladı.
     Özel olarak üretilen kırpma makası ve elektrikli makinelerle imece usulü yapılan kırpmadan toplanan yünler, sanayide kullanılmak üzere pazarlara aktarılıyor.
     Yıllardır hayvancılık işiyle uğraştığını ifade eden Mahmut Turan, koyun kırpmanın zevkli bir uğraş olduğunu ancak yün fiyatlarının düşük olduğunu belirtti.
    
     -Vali Güvençin kabulü
    
     Vali Celalettin Güvenç, "Tecrübe Paylaşımı Paneli"ne katılmak üzere kente gelen Kültürler Arası Diyalog Platformu (KADİP), üyelerini kabul etti.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede KADİP Genel Sekreteri Kudret Altındağ, düzenlenecek panelle ilgili Vali Güvençe bilgi verdi.
     Görüşmeye, Süryani Katolik Kilisesi Başkanı Zeki Basatemir, Türk Museviler Hahambaşılığı Müşaviri İzak Kolman, Edirne Roman Derneği Başkanı Erdinç Çekiç ve KADİP Koordinatörü Esra Kabze ile bazı üyeler katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER